Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
Compania de IT „Endava" și-a deschis un nou oficiu în Moldova

Compania de IT „Endava" din Moldova și-a deschis un nou oficiu, având circa 2200 metri pătraţi și cu o  capacitate de extindere de pînă la 400 de persoane. Este amplasat pe 9 etaje, are 6 săli de conferinţe, un spaţiu dedicat pentru training-urile din cadrul Endava University, precum şi diverse spaţii de relaxare pentru angajaţi.

Toate acestea au fost inaugurate astăzi, 2 octombrie, în cadrul unei festivități de deschidere a biroului, unde au asistat mai mulți oficiali de stat, precum și oaspeți de peste hotare.
 
Președinte al Consiliului Director „Endava" Moldova, Vasile Nedelciuc, a spus că întreprinderea activează de 12 ani, fiind iniţiată în Republica Moldova, iar la moment mai are oficii în SUA, Marea Britanie şi România. În total, „Endava" are peste 1000 angajaţi, dintre care 250 se află în Republica Moldova. El a spus că noul sediu va permite majorarea numărului de angajaţi pînă la 300 în anul 2013 și pînă la 400 în următorii ani. Vasile Nedelciuc a mulţumit Guvernului pentru facilităţile fiscale acordate domeniului IT, menţionând că acestea vor permite dezvoltarea acestui sector şi în continuare.
 
John Cotterell, director Executiv „Endava", a spus că cifră de afaceri anuală este de 29,8 milioane de lire sterline sau 37 de milioane de Euro, iar compania s-a impus ca un lider în furnizarea serviciilor IT. La moment, compania livrează din R. Moldova în jur de 50 de proiecte în principal pentru clienți din sectorul financiar şi servicii online din SUA şi Marea Britanie, dar și proiecte destinate clienţilor locali din sectorul bancar şi cel public. El a menţionat că printre clienţii „Endava" se numără patru din cele mai de top bănci din lume.
 
Ministrul TIC, Pavel Filip a specificat că „Endava" este un model de succes care ar trebui urmat şi de alte companii. Ministrul a anunţat că MTIC lucrează asupra elaborării Strategiei Digitale „Moldova -  2020". Conform spuselor sale, aceasta va fi bazată pe trei piloni: infrastructură, capacităţi şi conţinut digital.
 
După prezentarea noului sediu şi o discuţie cu angajaţii companiei, Vlad Filat a spus că „Endava" a făcut încă un pas nu doar în dezvoltarea sa, ci a întregului sector IT. „În industria IT la moment activează cca 20 de mii de persoane, dintre care 6 mii  elaborează soft-uri. Noi ne mîndrim că acest domeniu este unul competitiv, iar specialiştii noştri se bucură de apreciere în toată lumea", a subliniat Vlad Filat.
 
Premierul a mai declarant că asemenea exemple cum este cel al companiei „Endava" denotă faptul că lucrurile în ţara noastră se îndreaptă pe calea corectă şi ar trebui să-i determine şi pe alţii sa lanseze afaceri. Vlad Filat s-a arătat convins că industria IT va continua să se dezvolte, iar specialiştii din Moldova vor fi tot mai solicitaţi. Premierul a precizat că, pentru anul de studii 2012-2013, statul a acordat 2265 de burse pentru admiterea studenților la profil IT. În acest an „Endava" a angajat 25 de tineri absolvenţi.
 
La eveniment au mai participat ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip,  ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruța, Ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca. De asemenea, la eveniment au participat reprezentanţi ai industriei IT și universităților din R. Moldova, clienți „Endava" din sectorul financiar din Moldova.
 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

Credeți în Moldova! (VIDEO) (1)
Conferință de presă Trump-Putin: “Discuțiile au fost reușite. Este un foarte bun început” (VIDEO)
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |