Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
De la începutul anului în Bugetul de Stat au fost colectate peste 20 de miliarde de lei

 De la începutul anului în Bugetul de Stat au fost colectate peste 20 de miliarde de lei. Anunţul a fost făcut de către responsabilii de la Ministerul Finanţelor (MF), Serviciul Vamal (SV) şi Serviciul Fiscal de Stat (SFS), în cadrul unei conferinţe de presă. Instituţiile şi-au prezentat rezultatele activităţii pe parcursul anului 2018 şi priorităţile pentru anul viitor.

Au crescut exporturile mărfurilor cu peste 2, 1 miliarde de lei, în această perioadă de timp, în comparaţie cu anul trecut, ori  valoarea mărfurilor exportate a constituit 38 de miliarde, fiind perfectate peste 157.758 de declaraţii vamale la export, sau o creştere de 10 la sută”, a menționat Vitalie Vrabie, director general al Serviciului Vamal.

Priorităţile Serviciului Fiscal de Stat pentru 2019 sunt extinderea posibilităților de achitare on-line a impozitelor și taxelor, elaborarea unei noi pagini web, dar şi combaterea economiei informale.

„Un moment foarte important în administrarea fiscală a fost şi este în continuare eradicarea fenomenului muncii la negru. Serviciul Fiscal de Stat a fost implicat activ în promovarea unui proiect comun cu Fondul de bună guvernare din Marea Britanie, în partea ce ţine de profilaxia fenomenului muncii la negru şi salariului în plic”, a menționat Serghei Puşcuţă, director al Serviciului Fiscal de Stat.

Noul ministrul al Finanţelor, Ion Chicu îşi propune pentru 2019  reformarea sistemului de achiziții publice  şi mai multă stabilitatea bugetară.

„O etapă importantă pe care o parcurge acum Ministerul Finanţelor, dar şi ţara în întregime este implementarea însăşi a legii. Cunoaşteţi că MF a iniţiat o campanie masivă de instruire a contabililor din toate cele peste 2700 de instituţii bugetare din ţară”, a specificat Ion Chicu, ministrul Finanţelor.

De la începutul anului au fost acumulate peste 20 de miliarde de lei în Bugetul de Stat

Citește și:
Expert, despre acțiunea de mâine a HoReCa: „Acest protest va fi primul de la începutul guvernării PSRM-ACUM. Posibil, este o primă rândunică, dacă situația va fi gestionată incorect”
 Expert, despre acțiunea de mâine a HoReCa: „Acest protest va fi primul de la începutul guvernării PSRM-ACUM. Posibil, este o primă rândunică, dacă situația va fi gestionată incorect”
Citește și:
PROTEST al unui local cunoscut din Capitală față de majorarea TVA în domeniul HoReCa. „Aceasta va tăia o jumătate din veniturile noastre lunare. Încercați să vă puneți în locul nostru”
 PROTEST al unui local cunoscut din Capitală față de majorarea TVA în domeniul HoReCa. „Aceasta va tăia o jumătate din veniturile noastre lunare.  Încercați să vă puneți în locul nostru”
 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

VIDEO Bebelușul prințului Harry și al lui Meghan Markle a fost arătat publicului
Imagini VIDEO cu avionul care a luat foc pe Aeroportul Șeremetievo din Moscova
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |