Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
DEMERS la Procuratură // Năstase cere tragerea la răspundere a judecătorilor CC și ridicarea imunității lui Plahotniuc

 Ministrul de Interne Andrei Năstase a adresat un denunţ la Procuratura Generală prin care solicită suspendarea provizorie din funcţie a judecătorilor Curţii Constituţionale, tragerea la răspundere a acestora şi ridicarea imunităţii parlamentare a lui Vlad Plahotniuc.

„Sesizez Procurorul General asupra săvârşirii de către judecătorii Curţii Constituţionale Poalelungi Mihai, Apolschi Raisa, Artur Reşetnicov, Gurin Corneliu, Băieşu Aurel şi Zaporojan Veaceslav a infracţiunii de tentativă de uzurpare a puterii în stat”, se spune în documentul semnat de ministrul de Interne Andrei Năstase.

Ministrul de Interne consideră că acţiunile judecătorilor Curţii Constituţionale au dus la instaurarea unui dualism al puterii şi, în consecinţă, a unei crize a acesteia, ceea ce a afectat şi extrapolat întreaga societate datorită interpretării ambigue şi abuzive a unor norme constituţionale, care erau suficient de clare pentru a găsi oportun revenirea ulterioară la interpretarea sensului şi modalităţii de aplicare a acestuia.

„Autorităţile apărute ca rezultat al efectelor produse de deciziile ilegale emanate de Curte, au încercat să schimbe starea de lucruri existentă, au emis acte de dizolvare a Parlamentului, au stabilit alegeri anticipate, au înstrăinat bunuri, etc., existând, practic, o preluare ilegală şi abuzivă a puterii în stat, prin anihilarea puterii legislative şi suprimarea Guvernului legal constituit”, explică ministrul.

Andrei Năstase a accentuat că judecătorul Raisa Apolschi este naşa de cununie a lui Vladimir Plahotniuc şi este exponentă a Partidului Democrat, Artur Reşetnicov a fost şi el membru al aceluiaşi partid până la numirea în funcţie, Mihai Poalelungi este cunoscut ca fiind un consultant personal al lui Plahotniuc, iar Corneliu Gurin, de asemenea, este un interpus de-al lui Plahotniuc, care controlează, in corpore, toţi membrii actuali ai Curţii Constituţionale.

„Având în vedere că numitul Plahotniuc Vladimir deţine, momentan, calitatea de deputat, solicit iniţierea, de urgenţă, a procedurilor de ridicare a imunităţii acestuia şi de a obţine acordul forului legislativ pentru investigarea penală a sa”, cere ministrul de Interne.

 

Citește și:
DOC// Deputatul Alexandru Olenic a adresat o interpelare premierului Ion Chicu în legătură cu problemele de la MOLDPRES. „Sper că Executivul va reveni la ”reforma” agenției”
DOC// Deputatul Alexandru Olenic a adresat anterior o interpelare premierului Ion Chicu în legătură cu problemele de la MOLDPRES. „Sper că Executivul va reveni la ”reforma” agenției”
Citește și:
Alexandru Oleinic: Evenimentele din ultimele zile ne-au demonstrat, odată în plus, că alianțele la noi se formează doar situațional, având la bază interesul îngust de partid. Dar cum rămâne cu ȚARA?
Alexandru Oleinic: Evenimentele din ultimele zile ne-au demonstrat, odată în plus, că alianțele la noi se formează doar situațional, având la bază interesul îngust de partid. Dar cum rămâne cu ȚARA?
 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

VIDEO Bebelușul prințului Harry și al lui Meghan Markle a fost arătat publicului
Imagini VIDEO cu avionul care a luat foc pe Aeroportul Șeremetievo din Moscova
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |