Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
DOC// Deputatul Alexandru Olenic a adresat o interpelare premierului Ion Chicu în legătură cu problemele de la MOLDPRES. „Sper că Executivul va reveni la ”reforma” agenției”

Deputatul independent Alexandru Olenic a adresat, la 18 noiembrie, o interpelare premierului Ion Chicu în legătură cu problemele de la MOLDPRES.

„Istoria privind ”reforma” Instituției Publice ”Agenția Informațională de Stat MOLDPRES”, care de fapt s-a redus doar la reducerea personalului, capătă amploare, fiind în centrul atenției nu doar a opiniei publice, dar și a conducerii statului. Problema în cauză am sesizat-o într-o interpelare pe numele prim-ministrului Ion Chicu încă pe data de 18 noiembrie. Sper că Executivul va reveni la ”reforma” MOLDPRES și, într-un final, va elabora o structură funcțională al instituției media, care-i va permite operativ și calitativ să informeze opinia publică din țară și peste hotare despre procesele din Republica Moldova”, a declarat Alexandru Oleinic.

Potrivit documentului, deputatul solicită informații prin oferirea răspunsurilor la umrătoarele întrebări: Când a fost organizat concursul pentru funcția de director?, Care au fost criteriile și argumentele aprobării noii structuri de state al Agenției MOLDPRES, lichidării subdiviziunile care asigurau traducerea informațiilor în limbile rusă și engleză, exclus serviciul foto/video? . În rezultatul intrării în vigoare a noii structuri câte persoane urmează a fi disponibilizate și care este suma îndemnizațiilor achitate?

„IP ”AIS MOLDPRES” era unica instituție media care asigura difuzarea în 3 limbi a informațiilor oficiale emise de Președinție, Guvern, Parlament, alte instituții de stat. În calitate de membru al unor asociații de presă internaționale (Asociația Balcanică a agențiilor de presă; Consiliul agențiilor de presă din CSI), precum și în baza parteneriatelor bilaterale (TASS, AGERPRES, etc) aceste informații erau difuzate gratis pe teritoriul mai multor state. Care instituție va asigura acest lucru în continuare? 5. În Parlamentul Republicii Moldova se află la examinare proiectul Legii pentru modificarea articolului 10 din legea nr. 173/1994 privind modul de publicare și intrare în vigoare a actelor oficiale care vizează activitatea MOLDPRES la compartimentul editării Monitorului Oficial atât în format electronic, cât și print. La elaborarea noii scheme de state au fost luate în calcul prevederile acestei modificări sau nu?”, se mai arată în sesizarea depusă de Alexandru Oleinic.

Menționăm că mai mulți angajați s-au plâns de reducerea de personal care are loc la Moldpres în urma unei decizii a Guvernului Sandu apropată la 13 noiembire, la o zi de a fi demis.

Vă prezentăm mai jos TEXTUL interpelării:

 

 


 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

Tudor Gheorghe: „Păpuşaru’ a hotărât”
MESAJUL marelui istoric Nicolae Iorga adresat României în anii '30
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |