Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
Neînțelegeri în cadrul Partidului Liberal? Munteanu spune că PL refuză să participe în alegeri cu blocul „ACUM”, iar Ghimpu și Chirtoacă dezmint informația

 Valeriu Munteanu afirmă că Partidul Liberal ar fi refuzat să participe în alegerile parlamentare alături de blocul ACUM, format din partidele PAS, Platforma DA și PLDM. Dorin Chirtoacă și Mihai Ghimpu dezmint însă această informație.

Astăzi a a avut loc o nouă rundă de discuții între partidele PAS, PLDM, Platforma DA și PL despre formatul în care vor participa la alegerile parlamentare.

În cadrul ședinței, Valeriu Munteanu ar fi spus că PL refuză să participe la alegeri în cadrul blocului ACUM. Munteanu urmează să vină mâine cu mai multe detalii în acest sens, în cadrul unei conferințe de presă intitulată „Despre refuzul Partidului Liberal de a participa în alegeri alături de Blocul ACUM și deciziile lui politice de viitor”.

Președintele PL Dorin Chirtoacă a spus însă că declarația lui Munteanu este una falsă și că o decizie privind modul de participare al PL în alegeri urmează a fi stabilită la Consiliului Republican al PL din 16 decembrie.

„FALS Anunțul făcut de V. Munteanu, precum că ar exista un refuz al PL-ului de a participa alături de ACUM în alegeri, este unul fals. Despre aceasta spun și toate emisiunile la care am participat săptămâna trecută - compromis în cadrul unui singur bloc.

La Congresul din 1 decembrie 2018 a fost stabilită ședința Consiliului Republican al PL pentru data de 16 decembrie, ora 10, unde urmează a fi luate mai multe decizii: formarea biroului politic, alegerea vicepreședinților, modul de participare la alegeri etc. Toate punctele de vedere vor fi expuse de membrii Consiliului Republican, în cadrul ședinței de duminică, în care se va lua decizia finală. Ne pare rău pentru minciunile și insinuările răspândite astăzi la ședința de discuții cu PAS, PPDA și PLDM, dar și în spațiul public, cu continuare mâine, în conferința de presă.

La ședința în cauză, de astăzi cu cele trei formațiuni, unde am auzit această minciună pentru prima dată, i-am atras atenția colegului V. Munteanu că este o afirmație falsă. Cu toate acestea, peste circa o oră, aceeași minciună a apărut deja pe internet. Oricare ar fi rațiunile anunțului de mai jos, de ce însă este nevoie să recurgi la minciuni, pentru a face sau nu face ceva, aceasta rămâne a fi o întrebare deschisă?!

Și Mihai Ghimpu afirmă că o decizie în acest nu a fost luată.

 

„Din păcate, iarăși avem o situație, când un membru de partid nu vrea să se conformeze deciziei Consiliului Republican, unde a avut timp și posibilitate sa-și expună argumentele sale în fața colegilor. La ședința Consiliului s-a grăbit să vorbească primul, cu toate că eu am propus ca Președintele, Vicepreședinții și Secretarul General să vorbească ultimii. Eu am vorbit ultimul, însă decizia era clară și până a vorbi eu, pentru că 99% din membrii Consiliului s-au expus pentru participarea PL în alegeri și de a încerca de discutat cu PAS și PPDA măcar coordonarea circumscripțiilor ca să nu le câștige Dodon și Plahotniuc pe toate, odată ce PAS și PPDA au refuzat formarea unui bloc pe dreapta. În această ordine de examinare, nimeni nu poate, inclusiv Valeriu Munteanu, sa spună că eu am influiențat membrii Consiliului. Împotrivă au fost doar trei voturi și acelea îmi pare că a foștilor subalterni ai lui V. Munteanu din perioada activității sale la Ministerul Mediului. Consiliul n-a discutat participarea PL pe listele ACUM, dar odată ce a hotărât ca partidul să participe în alegeri, înseamnă că nu pe lista ACUM, ci pe lista PL. Păcat că ACUM nu coștientizează pericolul, care ne paște pe toți după alegerile parlamentare. Duminică va avea loc prima ședință a Consliului Republican, votat la Congresul V și PL va merge în alegeri așa cum va decide Consiliul și nu cum vrea X sau Y. Deciziile Consiliului sunt obligatorii pentru toți membrii, indiferent ce funcție ocupă în partid. Care ar fi motivul înfurierii lui V. Munteanu și organizarea conferinței de presă vom vedea mâine, cu toate că lucrurile au devenit clare cu mult înainte, căci Valeriu nu-și găsea loc ultima perioadă și continua insistent să revină la acest subiect zilnic, chiar dacă colegii nu l-au susținut la ședința Consiliului, care, odată adoptată, rămâne în vigoare până la anularea ei. N-aș vrea să cred, că și Valeriu a fost constrâns, ca și ceilalți colegi de cândva, să lovească în PL... Oricum, noi deja avem imunitate și orice s-ar întâmpla mâine sau poimâine, PL va continua lupta pentru Unirea RM cu România, indiferent de locul unde se va afla Partidul după alegerile din februarie 2019 - în Parlament sau înafara Parlamentului. Nemții au o vorbă: “Niciodată nu lua decizii în ziua, în care ți-au luat-o nervii pe dinainte””, a scris Mihai Ghimpu.

 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

MESAJUL marelui istoric Nicolae Iorga adresat României în anii '30
VIDEO Bebelușul prințului Harry și al lui Meghan Markle a fost arătat publicului
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |