„Personal, consider că a venit timpul pentru o nouă filă și în cariera mea profesională, de aceea, vă informez despre demisia mea începând cu data de 17 iunie. Aș putea pleca chiar astăzi, dar simțul responsabilității pentru siguranța cetățenilor Republicii Moldova impune necesitatea organizării evenimentului din 16 iunie, la care se așteaptă participarea a zeci de mii de cetățeni din toată țara”, a declarat Gheorghe Cavcaliuc într-un briefing de presă.

Acesta a menționat că experiența acumulată de-a lungul carierei sale în diferite funcții, inclusiv manageriale, îi va permite formarea unei echipe puternice de profesioniști și patrioți, care va contribui la consolidarea statului de drept și bunăstării cetățeanului. „Îmi propun implicarea în politică și crearea unei noi formațiuni politice, care va evoluționa spre bine Republica Moldova”, a spus Gheorghe Cavcaliuc.

Până la anunțarea demisiei, șeful adjunct al IGP a declarat că poliția națională este pregătită pentru a asigura ordinea publică la evenimentele programate anterior pentru duminică, 16 iunie, în capitală. Între timp, premierul Maia Sandu și ministrul afacerilor interne, vicepremierul Andrei Năstase, au anunțat după ședința Guvernului, că marșul anunțat pentru duminică se amână pentru o altă dată.